Handleiding


Deze minihandleiding helpt u op weg om samen met ons de beelden op de glasnegatieven te kunnen beschrijven.

1.    De eerste voorwaarde voor beschrijven is ingelogd zijn. 
2.    Wanneer u na inloggen “Mijnarchieven Limburg” aanklikt, komt u terecht op de overzichtspagina van de collectie. Boven aan de pagina vindt u een zoekmachine die u toelaat in de collectie te zoeken. Bladeren in de collectie kan via de nummers onder aan de pagina.  
3.    Wanneer u een foto aanklikt, verschijnt deze in een nieuw venster, voorzien van een aantal velden die u kan invullen: 
  a.  Datering: de datum van de foto. 
  b.  Personen: de personen die u herkent op de foto of de naam van de maker van de foto. 
  c.  Geografische gegevens: de plaats van de foto. 
  d.  Opmerkingen: beschrijving van hetgeen op de foto te zien is of een persoonlijke herinnering bij het getoonde 
  e.  Bronvermelding: de gehanteerde informatiebronnen voor het maken van de beschrijving of vermelding van boeken, tijdschriftartikels of websites waarop meer te vinden is.  
4.    Indien u klaar bent, klikt u op de knop “aanpassen”. U ziet dan dat uw commentaar toegevoegd wordt onder de originele beschrijving. 
5.    Om de volgende of vorige foto te bekijken, klikt u op de bladerknop “volgende” of “vorige” boven de foto. 
6.    Om terug naar de overzichtspagina te gaan, klikt u op “Mijnarchieven Limburg”. 
7.    Om de website te verlaten klikt u op “uitloggen”. 

Opmerking:


1.    Het mooie aan het programma is dat elke foto in detail kan bekeken worden via de Magic Zoom-functie. Nadat de foto volledig ingeladen is, verschijnt het ingezoomde stuk rechts van de foto wanneer u met uw cursor over de foto beweegt. 
2.    Uw beschrijving verschijnt meteen bij de getoonde foto. De administrator kan op elk moment beschrijvingselementen verwijderen. 
3.    Indien u foto’s opzoekt via de zoekmachine en u een foto uit het zoekresultaat heeft bekeken, kan u terugkeren naar het oorspronkelijke resultaat door de knop “terug naar zoekresultaat” rechts boven op het scherm aan te klikken.